Neteja de catalitzador

El catalitzador de el cotxe i el filtre de partícules són unes peces molt importants del nostre vehicle. Es tracta dels components de l'cotxe que redueixen significativament els elements contaminants que es troben en els gasos d'escapament de cotxe. Aquests gasos passen des del motor a través d'el catalitzador i el filtre de partícules fins a l'exterior, on surten pel sistema d'escapament.
 
 
 
Han de saber que només en els cotxes dièsel juntament amb el catalitzador es troba el filtre de partícules, també conegut com DPF o FAP (són les sigles en anglès i francès). Aquest filtre de partícules és una espècie de sistema anti-contaminant que crema les partícules de sutge produïdes durant el procés de la combustió. El filtre s'encarrega de reduir el nivell de partícules contaminants que s'expulsen per la fuita de el cotxe.

 

 

Comunament el mal estat de l'catalitzador de el cotxe i de l'filtre de partícules es reflecteix com una fallada de motor de el cotxe. Això es deu al fet que durant el procés de combustió, els residus no cremats es dipositen en els components de sistema de la fuita de el cotxe, com és en el catalitzador i en el filtre de partícules de l'cotxe.
 
 
 
Tenir un catalitzador en bon estat és essencial per a la salut de el motor del seu cotxe. Ha de revisar la seva catalitzador almenys una vegada a l'any i sobretot abans d'una visita a la ITV. El mateix passa amb el filtre de partícules de el cotxe, mai posposi la revisió o neteja de l'filtre de partíclas del seu cotxe, ja que amb el temps el problema es pot agreujar.

 

 

 

 

D'altra banda ha d'acudir de forma urgent a un taller especialitzat per revisar el catalitzador, si nota:
 
 
 
- La presència d'una olor estranya i un fum dens que surt de el sistema d'escapament del seu cotxe.
 
- Un soroll metàl·lic procedent de sota del seu vehicle. Pot ser degut a que el panell ceràmic de l'interior de l'catalitzador estigui danyat.
 
- Error de l'motor moltes vegades està directament relacionat amb una fallada de l'catalitzador.
 
- Quan nota que li falta potència a l'accelerar, això es deu al fet que el catalitzador està obstruït.
 
 
 
Aquests errors també poden donar lloc a un mal estat de l'filtre de partícules de l'cotxe.

 

Netejar el catalitzador i mantenir-lo en bones condicions allargarà la seva vida útil i el bon funcionament de l'motor de l'cotxe.
 
 
 
Al taller especialitzat "Pro - Service" pot netejar el catalitzador del seu cotxe a Barcelona. En el nostre taller també pot revisar i netejar el filtre de partícules del seu cotxe.

 Pregunta o vol consultar alguna cosa? Escriu-nos