Com entapissar les portes de cotxe?

La calor, la humitat i, en definitiva, el desgast al llarg dels anys, pot provocar que certes parts de el cotxe es deteriorin. Un d'aquests elements és la tapisseria de les portes. Si bé en l'actualitat la majoria dels panells de portes estan fets d'un altre tipus de materials que no necessiten ser entapissats, encara arriben al nostre taller "Pro-Service.cat" vehicles amb aquest tipus de reparacions. És important que el treball de la tapisseria es dugui a el cap per una persona qualificada.

 

12 passos per entapissar una porta de cotxe:

 

1.- Desmuntar els panells de les portes. És molt important tenir en compte que, segons el model de cotxe i la seva fabricant, és diferent la forma de fixar els panells (cargols, grapes, etc.).

 
 
 
2.- Desconnectar els connectors dels components elèctrics que es troben, com ara els altaveus, els comandaments de alçavidres o les centraletes, entre d'altres.
 
 
 
3.- Desacoblar la vareta metàl·lica o el cable de la maneta interior obre portes. S'ha de tenir molta cura en aquest pas, ja que el suport del cable sol ser de plàstic i és fràgil, es pot trencar amb facilitat si es tira d'ell amb massa força.
 
 
 
4.- Una vegada que tinguem el panell desmuntat, s'haurà de treballar la peça en un lloc adequat i d'una forma còmoda.
 
 
 
5.- Treure el entapissat en mal estat. S'han de desmuntar els comandaments de les portes i tots els objectes que siguin necessaris. Molts fabricants s'adhereixen al entapissat a el panell de la porta mitjançant la soldadura d'uns pivots de plàstic. S'hauran tallar amb cura emprant una eina adequada.
 
 
 
6.- En funció de l'cotxe, també és possible que s'hagi de desmuntar el agafador. Aquest element queda subjecte a través de cargols o soldadura.
 
 
 
7.- A l'tenir la tela defectuosa retirada de el panell, s'haurà de netejar les restes sobrants de la cola anterior. Per a això s'ha d'usar un producte especial, ideal per retirar restes de brutícia d'una peça abans d'usar un adhesiu a sobre.
 
 
 
8.- Quan el panell d'aquest totalment net, prepararem la nova tela i aplicarem la cua professional per enganxar-la a el panell. Ha de ser una cua de contacte en esprai.
 

 

 

9.- Transcorregut el temps recomanat pel fabricant, es podrà començar a enganxar la tela. El millor és fer-ho de centre cap a fora. Tenint especial cura en no deixar arrugues, ja que després resultarà difícil o gairebé impossible eliminar-les. A mesura que peguem la tela als extrems, és important que la mantinguem estirada per aconseguir un bon resultat. Sempre hem de tenir en compte la forma de la peça, segons el model de l'cotxe.
 
 
 
10.- Per finalitzar el procés d'entapissat de la nostra porta de cotxe, tallarem la pell o tela sobrant amb una eina de tall adequada.

 

11.- Per acabar, haurem de tornar a muntar el panell de la porta de l'cotxe. En funció de l'cotxe serà amb cargols o amb soldadura especial.
 
 
 
12.- L'últim pas serà connectar tots aquells elements que hàgim tret anteriorment.

 

 

 

Pregunta o vol consultar alguna cosa? Escriu-nos

   
 
show feedback close
whatsapp mail

Contactar

Rellene el formulario y nuestro especialista pondra en contacto con Usted.

Mensaje enviado con éxito.

se produjo un error, intente nuevamente más tarde