Cura i neteja de la tapisseria de pell o cuir de cotxe

 


Com tenir cura del cuir i la pell de la tapisseria de cotxe?

 

Els cotxes amb tapisseria de cuir o acabat en cuir transmeten una sensació especial de confort, luxe i elegància. És un material resistent que necessita una cura continu per mantenir-se en un bon estat. És un material natural que s'ha de cuidar, netejar i nodrir regularment, així evitarem que es desgast i es deteriori.

 

Abans d'aplicar qualsevol producte, sempre s'ha de consultar un professional de confiança. Sovint, els nostres clients diuen que els seus amics o familiars els aconsellen aplicar cosmètics com crema de mans o vaselina basant-se en la mateixa cura que per exemple la pell de l'calçat o de les bosses sense tenir en compte que els processos de fabricació són radicalment diferents. Aquests productes poden donar un resultat ràpid a l'hora però a llarg termini poden arribar a podrir la tapisseria de cuir del seu vehicle. 

 

De forma general, es pot tenir cura del cuir del seu cotxe (volant, seients, reposabraços, etc.) realitzant dues simples tècniques de cura. Són la neteja i la hidratació o el condicionament. Hi ha molts productes al mercat, alguns fan les 2 funcions en un. Un altre tractament més, és el tintat de la pilota, ens ajuda a recuperar l'aspecte de la nostra tapisseria desgastada sense imperfeccions importants (sense esquerdes ni trencaments molt grans).

 

Existeixen 3 processos principals que fa a el tractament de l'cuir: Neteja, hidratació i tintat.

 

Neteja de l'cuir de la tapisseria de cotxe.

 

La pell i el cuir de la tapisseria de diferents vehicles, estan exposats a molt moviment. Diàriament reben fregaments de roba i la nostra pell (que transpira i deixa marques de greix), per això, es va embrutant poc a poc i no ho percebem de forma immediata. Si observem taques o brillantors a la superfície de la tapisseria del nostre vehicle, és necessari realitzar una neteja com més aviat millor.

 

Per això podem utilitzar un netejador especial per al cuir de cotxe (o, si no un APC molt rebaixat. Recordem que els APC's ressequen el cuir). En qualsevol cas, el primer és sempre un aspirat per retirar qualsevol residu, especialment en les Zoas d'dificial accés com les costures, les esquerdes més profundes i les zones perforades.

 

L'ús de el netejador de cuir és similar a el de qualsevol altra superfície:

 

Pulveritzem lleugerament sobre el cuir.
 
Raspallem amb un raspall per al cuir o passem amb un drap especial de cotó.
 
Retirem la brutícia i restes de netejador amb una MP.

 

En qualsevol cas, sempre hem de seguir les indicacions de fabricant. Hem d'usar un raspall de truges suaus, insistirem en les zones de les costures o on s'observin taques. Això ajudarà a desenganxar la brutícia, de manera que posteriorment retirarem el producte amb una tovallola de MF lleugerament humitejada, i posteriorment una altra seca. 

 

 

 


 

Hidratació de l'cuir i pell de la tapisseria de cotxe

 

Com ja hem dit, actualment existeix gran varietat de productes dos a un, és a dir un producte que neteja i alhora hidrata el cuir. En el cas contrari, és important realitzar aquest segon pas perquè la pell quedi en un estat perfecte durant més temps, recuperant també la suavitat i elasticitat.

 

És molt important utilitzar productes específics per al cuir dels vehicles, si fem servir productes formulats per a un altre tipus de pells, el que podem aconseguir és tancar els porus de la pilota, impedint la seva correcta transpiració, de manera que la pell pot arribar a podrir-se a les capes internes.

 

Generalment, aquest tipus deproductes s'apliquen directament sobre la pell, estenent amb la punta dels dits, exercint un lleuger massatge de manera que el producte penetri correctament a la pell, posant especial cura en les costures i plecs.

 

Deixarem actuar aquest producte durant els minuts que indiqui el fabricant, el sobrant el netejarem amb un drap suau i sec.

 

 

 

 

 

 

Pregunta o vol consultar alguna cosa? Escriu-nos

   
 
show feedback close
whatsapp mail

Contactar

Rellene el formulario y nuestro especialista pondra en contacto con Usted.

Mensaje enviado con éxito.

se produjo un error, intente nuevamente más tarde